Navigace :: Rozcestník > Aktuality
10 Mbit/s pro síť již brzy (12.12.2007, George)
Dnes nainstalovali technici společnosti Internext nový spoj mezi naší centrálou a stožárem na Filku. Díky tomu bude možné naší síť připojit do internetu vyhrazenou linkou o rychlosti 10 Mbit/s. Smlouva je již podepsána a v ní je uveden datum platnosti od 1.1.2008. Smlouvu můžete nalézt k nahlédnutí v sekci Finance - Faktury za internet.
Na rychlost 10 Mbit přecházíme z aktuálních 2 Mbit, takže skok je to opravdu významný jelikož jde o pětinásobek. A to vše při zachování stávajícího měsíčního poplatku 15 tisíc s DPH. Původně jsem předpokládal navýšení na 4 Mbity a nakonec mi obchodník Internetxtu nabídl 10 Mbit za stejnou cenu. No co na to říct? Prostě končeně solidní nabídka. Přitom pár týdnů před tím jsem se ještě stihl sejít s jednatelem Vsetínského Sychrovnetu a ten mi nabídl předběžně 4 Mbit za nějakýh 16 tisíc s daní. Jak sami vidíte, tak rozdíl v ceně je víc než znatelný, přičemž Internext využívá své již vybudované sítě s přestavěním pouze koncového spoje, kdežto v případě Sychrovnetu by šlo u vybudování nového spoje přes Filku na Vsetín s tím, že nemalé měsíční náklady by tvořil pronájem místa na stožáru patřícího firmě VaK Vsetín.
Od nového roku tedy očekávejte čtyřnásobéné zvýšení rychlostí s téměř stejnými cenami a tedy upravenou nabídku tarifů. Předběřná tabulka tarifů s pátým tarifem "Pomalejší" je k shlédnutí zde.