Navigace :: Rozcestník > Aktuality
Máme 10 Mbit! (2.1.2008, George)
Už je to tady! Nastala pro naši síť velmi významná událost, a to zvýšení rychlosti společné internetové linky z 2 na 10 Mbit/s. U tarifů Pomalý, Střední a Rychlý se navyšuje rychlost na čtyřnásobek, u tarifu Rychlejší na šestinásobek. Nově přibyl tarif Pomalejší. Aktuální nabídku tarifů si můžete prohlédnout zde. Svoji rychlost si můžete změřit přes internetové meřiče rychlosti např. na rychlost.cz. Nyní jsme také připojeni přímo do Zlína a ne již přes Vsetín což vedlo k výraznému snížení minimální odezvy sítě (latence) z 30 ms na 10 ms.
Zvýšení rychlosti internetu je dosti výrazné a nelze nyní zaručit průchodnost nejvyššího tarifu Rychlejší ve všech částech sítě. Místní síť je schopna propustit převážně 4 Mbit/s (512 KB/s). U rychlejších tarifů je však také vyšší minimální rychlost, takže jsou kvalitnější i v případě, že není dosahováno maxima. Máte však možnost si váš tarif měnit
Od započetí budování místní sítě nebyla technologie doposud patřičně obměňována za výkonější, takže tento rok bude potřeba provést posílení technologie k zajištění plné propustnosti 10 Mbit a více. Bude tedy potřeba zavést fond pro opravy a inovace technologie sítě.