Navigace :: Rozcestník > Aktuality
Poznámky k systému tarifů (20.11.2006, George)
Dokončil jsme poslední úpravy související s přechodem na systém tarifů. Nyní je vše připraveno k tomu, aby od začátku dalšího měsíce měl každý rychlost odpovídající ceně.
Při provádění úprav jsem ještě odhalil jednu drobnost, na kterou jsem přetím zapomněl. Z důvodů zajištění malé odezvy internetu nevyužíváme od počátku zavedení nového internetu přes Internext část naší celkové kapacity. Konkrétně při rychlosti 512/512 to bylo 60 kbit/s a nyní je to 100 kbit/s (zjištěno empiricky). Důvodem je systém řízení toku, a to hlavně příchozích dat. Pokud by totiž byla používána celá kapacita, docházelo by k nekontrolovanému ořezávání rychlosti už u Internextu. Díky této malé rezervě se řídí rychlost až na centrále což eliminovalo zahlcování linky a zlepšilo přesnost řízení internetového toku. Díky tomu ale nebyly rychlosti u tarifů správné. Nyní jsem je nechal přepočítat tak, aby odpovídaly skutečnosti.
Podívejte se na stránku Tarify, kde jsou aktualizované údaje. Přidal jsem ještě údaj o minimální garantované rychlosti a s tím související agregaci. Dále na stránce dole najdete stručný slovní popis.
Také jsem přidal informaci o max. rychlosti do tabulky zátěže dle počítačů.
Tolik k aktuálním úpravám. Dle plánu budou tarify uplatněny poprvé 1.12.2006.