Navigace :: Rozcestník > Aktuality
Herní WoW server (28.1.2007, George)
Takže jsem se rozhodl dát dopořádku jednu věc týkající se našeho herního serveru hry World of Warcraft, který běži v naší síti. Tento server nejdříve běžel pouze jako lokální, ovšem později s růstem rychlosti naší internetové linky jsme umožnili napojení i hráčům z internetu. To však znamená zátěž naší linky uměrnou počtu hrajících hráčů. Přitom vychází se z toho, že data tečou především pryč z naší sítě a tedy neomezují příliš stahování do sítě. Ovšem poslední dobou je významná i zátěž příchozí linky. To je nepříjemné z toho důvodu, že tento server je usmístěn v samostatné podílové skupině nazvané Zařízení sítě. V této skupině tedy server získával rychlost internetu odpovídající tarifu Rychlý a to zadarmo.
Zde je dobré zmínit, že tuto hru u nás na síti hraje zhruba 7 hráčů, takže by se to dalo považovat za službu naší sítě. Hráči hrající z internetu zde hrají zadarmo, někteří nám poslali dokonce malý finanční příspěvek na počítač.

Z důvodů zátěže společné linky přesouvám tuto záležitost pod svá křídla a nadále poběží WoW server v podílové skupině Jiří Hajda. Tímto bude vás ostatní méně omezovat, jelikož poběží pouze v rámci mnou placeného tarifu. Rychlost bude tedy ubírat především náší domácnosti.
Tímto by měly být vyřešeny případné oprávněné nesouhlasné postoje ze strany některých členů naší sítě, a provozování WoW serveru by mělo být nyní spravedlivé. Pokud k tomuto máte nějaké připomínky, můžete se vyjádřit v diskusním fóru.